Creatief leiderschap

The Next step in leiderschap

Creatief leiderschap is een stijl van leidinggeven die gericht is op waar je met je team of organisatie naar toe wilt. Het gaat over het samen werken aan een gewenst toekomstbeeld vanuit de houding ‘Hoe gaan we dat mogelijk maken?’. Als creatief leider beheers je de basis van het leidinggeven. Je weet hoe je het potentieel van mensen vrijmaakt en hoe je een team smeedt. En je bent daarbij in staat om uit te dagen, te spelen, je zeker te voelen zonder het te weten, te simplificeren, te co-creëren, snel te besluiten en creativiteit voorrang te geven.

Beheers je deze kwaliteiten, dan ben je in staat om een creatief klimaat te creëren. Een sfeer op de werkvloer te initiëren, die mensen aantrekkelijk vinden, waar het fijn is om te zijn en uitdagend om deel van uit te maken. Zo’n klimaat vormt de basis voor ‘samen creatief toekomst maken’. Niet in het nu problemen oplossen die je op je pad tegenkomt, of zoals wij dat noemen, ‘van ellende afraken’. Wél vanuit een aantrekkelijk toekomstbeeld de vraag stellen: ‘Hoe komen we daar?’. Naar succes toe werken. Want dan start een creatief proces met voorwaartse energie waar mensen leren en experimenteren. Heerlijk om in te werken als medewerker en om tevreden en trots op te zijn als leidinggevende.

Webinar ‘Werk met het potentieel van jouw organisatie’ door Marc Geerts

Wil je eerst graag zien wat Creatief leiderschap inhoudt? En hoe je met creatief leiderschap het potentieel van jouw team of organisatie kan benutten? Kijk dan de webinar ‘ werk met het potentieel van jouw organisatie’ terug.

Ik wil de webinar bekijken!

Creatief leiderschap kun je bij ons op twee manieren leren:

Incompany

Kies je voor een incompany traject, dan geven we dat op maat vorm. Dat kan voor (een deel van) de leidinggevenden. Het kan ook voor één of meerdere teams of voor de hele organisatie. We werken met de specifieke en actuele vraagstukken die bij jullie spelen. Hierdoor leer je als individu en als team de benodigde kennis en vaardigheden van creatief leiderschap én creëren jullie samen een zeer bruikbare opbrengst bestaande uit concrete innovatieve plannen. Daarnaast ontwikkelen jullie samen ‘dezelfde taal’, waardoor het onderling sparren, elkaar stimuleren en motiveren een impuls krijgt.

Ik wil graag meer weten

Open inschrijving

Je kunt ook deelnemen aan een trainingstraject via open inschrijving. Dat bieden we als enige organisatie in Nederland aan. Interessant voor jou als je de next step wilt zetten in je leiderschap, als je wilt dat de mensen in je team of organisatie hun creativiteit meer inzetten, als je vernieuwing en innovatie wilt leren stimuleren of als je leiding geeft aan millennials.

Ik wil graag meer weten

Van reactief naar creatief is meer dan het verplaatsen van de ‘C’

Kennis

Artikelen en inspiratie voor jou en je collega’s

Alle artikelen in onze kennisbank

Creatief leiderschap een keer ervaren?

Natuurlijk kun je ons bellen, ons uitnodigen of op de koffie komen. We zijn benieuwd naar jouw vragen en ideeën en denken graag met je mee.
Ben je meer van het ‘eerst zien, dan geloven’, dan verzorgen we graag een korte workshop voor jou en je collega’s tegen een kennismakingstarief.

Laten we in contact komen