Creatief Leiderschap

Maryam op zoek naar Creatief Leiderschap - De podcast

In de podcast Maryam op zoek naar (…) zoekt Maryam samen met experts de verdieping op verschillende thema’s. Het eerste thema en gelijk ook het debuut van deze podcast is Creatief Leiderschap. Op deze pagina vind je een overzicht van alle afleveringen die tot nu op Spotify zijn geplaatst. De podcast wordt geproduceerd door Plateau B.V. Voor als je écht wilt ontwikkelen.

OVERZICHT AFLEVERINGEN

S1E1 – Creatief Leiderschap met Marc Geerts
Tijdens de eerste aflevering zit ik aan tafel met Marc Geerts (directeur Plateau, trainer en coach). Marc houdt zich al jaren bezig met creativiteit en creatief leiderschap. Voor hem is het een houding die hem in staat stelt om mooie dingen te doen en het beste uit mensen te halen. Marc vertelt je wat creativiteit is, wanneer je een creatief leider bent en wat creatief leiderschap je oplevert. Hij schreef er ook een boek over ‘De kracht van de Creatief leider’. Hier download je het gratis E-book. Luister hieronder de eerste aflevering of klik hier om naar Spotify te gaan.

S1E2 – Creatief Leiderschap met Erik op ten Berg
Vandaag zit ik met Erik op ten Berg aan tafel. Erik studeerde in de jaren ’80 aan de TU Delft en maakte tijdens zijn studie kennis met creativiteit en innovatiemanagement. Inmiddels mag hij zich ook Master in Creativity en Change leadership noemen en begeleidt hij vanuit zijn eigen praktijk (Pioen Consult) veel organisaties in het proces van Creative Problem Solving. Zijn passie is dan ook het inspireren van individuen en bedrijven. Erik vertelt je in deze aflevering waarom je geen leidinggevende hoeft te zijn om jezelf een creatief leider te noemen, dat creativiteit in het alledaagse te vinden is en dat innovatie en creativiteit onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Luister hieronder de tweede aflevering of klik hier om naar Spotify te gaan.

In deel III hebben we de eer om professor Gerard Puccio te ontvangen. Creativiteitstheoreticus en professor aan de International Centre for Studies in Creativity in Buffalo State. We gaan met dr. Puccio de diepte in. Hij toont zijn visie op een gezonde organisatie en de rol van leidinggevenden. Neemt ons mee in de geschiedenis van leiderschap en de veranderingen in de maatschappij en we sluiten af met de 4 P’s. Dit laatste vormt het slotstuk van de podcastserie op zoek naar Creatief Leiderschap. Hier komen creativiteit, leiderschap en een creatief klimaat samen tot de formule: Person, Proces, Press en Product. De stof en inhoud van afgelopen afleveringen komt hierin samen, dus zeker de moeite waard om te beluisteren. Beluister de aflevering op deze pagina of op je favoriete podcastkanaal, waaronder hier op Spotify.

Kennis

Artikelen die ik heb geschreven

Ga naar de kennisbank