DIRECTEUR / TRAINER / COACH / ADVISEUR

Edith Hoksbergen

Ik geef samen met Marc Geerts leiding aan ons team, de ontwikkeling van Plateau en het realiseren van onze visie en ambitie. Daarnaast werken we voor en samen met opdrachtgevers die écht willen ontwikkelen. Ik begeleid organisaties en teams, en in de basis mensen, om hun (samen) werken écht een stap verder te brengen. Effectiever en met meer plezier werken, creativiteit ruimte geven, resultaten halen met aandacht voor mensen, dat is het doel.

Of je nu in de operatie werkt, leidinggevende of directeur bent, je staat elke dag op om naar je werk te gaan, vertoeft daar een groot deel van je beschikbare tijd. Belangrijk om dat te ervaren als goed bestede tijd. “Wat is er nodig in een organisatie om een klimaat te creëren waarin mensen graag werken. Waarin ze ontwikkelen, van betekenis zijn, hun kwaliteiten en talenten inzetten en innoveren om bij te dragen aan een doel dat verder reikt dan hun eigen belang?”. Dat is een vraag die eigenlijk altijd bij me is als ik mag werken aan ontwikkeling van organisaties en teams. Evenals de vragen “Wat vraagt dat van directie, managers en leidinggevenden?” en “Welke volgende stap in het groeien in persoonlijk leiderschap kunnen mensen zelf zetten?”. Aan de hand van een goed doordacht programma, werk ik op de dag zelf in het hier en nu met wat er gebeurt. Met diverse werk- en gespreksvormen, begeleid ik mensen om in beweging te komen, om uit hun comfortzone te stappen waar nodig of wenselijk, om zo het team of de organisatie verder te brengen.

Daar waar het spannend wordt, ben ik op mijn best.

Benoemen wat ik zie gebeuren, soms op het randje lopen of een directe vraag stellen. Altijd vanuit betrokkenheid en een geloof in mensen. Dat zij met elkaar willen groeien, bereid zijn om zelf een bijdrage te leveren en willen investeren in zichzelf in elkaar, ook als dat even niet zo gemakkelijk is.

Opleidingen/trainingen

  • Sociale geografie
  • Creatief werken en denken
  • Basis in NLP
  • Gecertificeerd Profile Dynamics consultant
  • Verbindend Leiderschap
  • Basis Provocatief coachen

Referenties

Bram Lipsch, directeur-bestuurder Jutphaas Wonen
“Edith is in alles wat zij in haar werk doet, gericht op de ontwikkeling van mensen. Of het nou gaat om organisatieontwikkeling of om een traineeship, mensen staan bij Edith altijd centraal.”

Caroline Vos, manager wonen, stichting Volkshuisvesting Arnhem
“Ik ken Edith als iemand die oprecht benieuwd naar de ander is. Daarbij is zij in staat om als geen ander de vraag achter de vraag te stellen. De antwoorden op deze vragen leiden tot een op maat geschreven voorstel. Of een op maat begeleid traject. Traint en begeleidt in het hier en nu, altijd oog voor het individu en de groep. Verrassende resultaten tot gevolg.”

Joke van den Berg, directeur-bestuurder Woonwaard
”Edith en Marc verdiepen zich echt en oprecht in de vraag van de organisatie, van een team, van een individu. Zijn creatief èn inhoudelijk heel goed onderlegd om in een traject van teamontwikkeling steeds datgene in te brengen dat het team echt verder helpt. Te laten uitspreken wat onuitgesproken blijft, te bouwen aan verbinding en talenten tot ontwikkeling te brengen.’

Edith Hoksbergen

Artikelen die ik heb geschreven

Meer van mij en mijn collega’s

Krijg beweging in jouw organisatie, team of individu. Ik kan je daarbij helpen.

Laten we in contact komen