DIRECTEUR / TRAINER / COACH / INTERIM- EN TRANSFORMATIEMANAGER

Marc Geerts

Ik geef samen met Edith Hoksbergen leiding aan het team, de ontwikkeling van Plateau en het realiseren van onze visie en ambitie. Persoonlijk leiderschap, creativiteit, organisatie- en teamontwikkeling, creatief leiderschap en de ontwikkeling van jong talent zijn thema’s waar we echt goed in zijn.

Ik heb ruim 30 jaar ervaring als trainer/coach en interimmanager, train en coach CEO’s, bestuurders, managers en teamleiders op het gebied van persoonlijke- en organisatieontwikkeling en Creatief Leiderschap. Ik publiceerde in 2014 het boek “De kracht van de creatief leider”.

Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen en organisaties is wat mij drijft. In mijn aanpak ben ik gericht op ‘resultaten halen met mensen’ en de harde en zachte kant van de organisatie effectief te verbinden. Motiverend en inspirerend. Ik ben breed georiënteerd, bied graag een luisterend oor en met mijn eigen dosis ietwat droge humor weet ik te confronteren op een plezierige manier en durf me daarin zelf kwetsbaar op te stellen.

De waarheid ligt daar waar jij stopt met zoeken!

Ik word blij als ik ‘kwartjes hoor vallen’ en zie dat mensen een inzicht krijgen waar ze mee verder kunnen. Ervaren van een patroondoorbreking in een team of een organisatie is waar ik het voor doe. Vanuit mijn ervaring als trainer/coach ben ik ervan overtuigd dat organisatieontwikkeling altijd gaat om mensen, hun ambitie, het gedrag binnen een team en het klimaat waarin men werkt. Creatief leiderschap is de stijl waarin ik geloof en waarin ik me heb gespecialiseerd gericht op ontwikkeling, verbetering, verandering en het doorbreken van vaste patronen.

Opleidingen/trainingen

  • Bedrijfskunde
  • Organisatiekunde
  • Creativiteit in organisaties

Aanvullende opleidingen o.a.

  • Marketing NIMA-A
  • Automatisering en Mechanisering van Bestuurlijke Informatievoorziening (AMBI)
  • Didaktiek en interventies in groepen
  • NLP-practitioner
  • RET-specialisatie
  • Organisatie-opstellingen

Referenties

Naar aanleiding van organisatieontwikkeling

Joel Batenburg
“Marc heeft mij als directeur in beweging gekregen om nieuwe dingen te gaan doen, en de oude anders aan te pakken.”

Michiel Gouman
“Marc heeft scherp inzicht hoe een bedrijf in elkaar zit en zich verhoudt tot het personeel. Zijn kracht is de creatieve potentie van werknemers te vergroten ten dienste van de bedrijfsmissie.”

Jekke Mink
“Van Marc heb ik geleerd hoe je creativiteit kunt ontwikkelen en organiseren; in een organisatie, maar ook bij jezelf. Met zijn bedrijfskundige achtergrond zorgt Marc ervoor dat creatief denken niet bij idee-ontwikkeling blijft, maar ook daadwerkelijk tot resultaat leidt. Zijn inzicht in mensen en groepsprocessen maakt dat Marc zelfs de grootste sceptici mee krijgt in het zich aanleren en toepassen van creatieve denktechnieken. Hij bewaart de rust en het overzicht; onverstoorbaar! Met een enorme parate kennis en ervaring. En niet te vergeten met een heerlijk gevoel voor humor. Een feest om van hem te leren en met hem te werken.”

Naar aanleiding van coaching

Caroline van Dijk
“Marc maakte me bewust van de kracht van mijn eigen persoonlijkheid en leerde me focussen op hoe ik aan mijn eigen normen en waarden kan blijven vasthouden om vanuit mijn visie beleid te ontwikkelen, te organiseren en te sturen.”

Annelies Wals
“Marc spiegelt, geeft energie en zet aan tot het vinden van jouw eigen oplossing. Uitermate plezierige en deskundige coach!”

Gemma Derksen
“Bij een training Creatief Leiderschap leerde ik Marc Geerts kennen als een bijzondere trainer, die mij een onverwacht grote stap verder heeft gebracht. Toen ik vervolgens een coach nodig had om mijn leiderschap te ontwikkelen, was de keuze snel gemaakt. Het is niet alleen zijn luisterende oor en het vertrouwen, maar ook de spiegel die hij voorhoudt en de oplossingsrichtingen en tips waarmee ik dan weer verder kan. Ik heb zelf ervaren dat zijn credo ‘resultaten halen met mensen’, werkt in de praktijk. Afhankelijk van de stappen in mijn carrière heb ik me al die jaren intensief of incidenteel door Marc laten coachen. En altijd als ik denk: nu heb ik even iemand nodig, dan weet ik wie ik kan bellen.”

Een coachee
“Marc neemt echt de tijd voor je. Totale rust met focus. Ook de details doen er toe. Dat is een gave. Ieder gesprek levert een flinke dosis inzichten op. Marc is een top coach. Ik zie weer uit naar het volgende gesprek!”

 

Marc Geerts

Artikelen die ik heb geschreven

Meer van mij en mijn collega’s

Krijg beweging in jouw organisatie, team of individu. Ik kan je daarbij helpen.

Laten we in contact komen