Sterke samenwerking voor de nieuwe koers

  • Functie: Directeur KBO-PCOB
  • Type: Begeleiding managementteam

KBO-PCOB is met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Zij zetten zich in voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen naar elkaar omzien. Het verenigingsbureau van KBO-PCOB is enkele jaren geleden tot stand gekomen door een fusieproces van twee afzonderlijke bureaus. De samenwerking binnen de verschillende afdelingen liep goed, maar de samenwerking tussen de afdelingen kon beter. Het nieuwe MT stond aan de vooravond van de ontwikkeling van een nieuwe strategische koers. Wij begeleidde het MT tijdens dit traject.

“Samen aan de slag om onze strategische koers te bepalen”

Parallel aan de begeleiding van het managementteam, hebben we ook verschillende sessies gedaan met afzonderlijke teams binnen diverse afdelingen. Deze sessies waren gericht op thema’s als resultaatgericht werken, openheid in de samenwerking en feedback geven. Tijdens een organisatiedag werd de nieuwe strategische koers van het MT gedeeld. Wij begeleidde deze dag op interactieve wijze.

“We hadden genoeg reden om ons als MT te bezinnen op wat ons te doen stond in deze fase. Onder leiding van Plateau hebben we daar een aantal inspirerende sessies gehad over de mogelijke strategische koers die we zouden volgen, eerst als MT en later ook met alle medewerkers. Uitgangspunt van Plateau is om op een ontspannen manier te helpen helder te krijgen waar de kneep zit. Begeleiding was in handen van Marc Geerts. De eigen denkkracht van de deelnemers wordt door hem losgemaakt en kan dankzij zijn ruime ervaring aansluiten bij wat er in de sessie gebeurt. Hij confronteert zonder dat het als confronteren voelt. Met zijn droge humor legt hij de vinger op de zere plek, op zo’n manier dat het de deelnemers ruimte geeft om er zelf mee aan de slag te gaan.”